ضیافة الله |
#تولیدی
#به_قلم_خودم
از رسول الله هنگام ایراد خطبه شعبانیه سوال شد:
بهترینِ اعمال در ماه مبارک رمضان چیست؟ حضرت فرمودند:
پرهیز از محرمات و گناهان یعنی رعایت تقوای الهی!
چگونه در این میهمانی خصوصی گناه نکنیم؟
دو دلیل ساده را یادآور میشویم که خودبخود موجب دوری و بی رغبتی نسبت به ارتکاب معاصی میشود.
یک دلیل آنکه این میهمانی، ضیافة الله است. در معنای ضیف! گفتهاند آن نوع میهمانی است که آدمی با میل و رغبت وارد میشود و از طرفی، ما این ضیافت را به دلخواه خود برپا نکردهایم بلکه بر اساس فضل و رحمت خاصه الهی، ما را بدین بزم مقرّبانه فرا خوانده و جالبتر اینکه ما را به این میهمانی میبَرند. به عنوان مثال:
آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که به یک محفل خصوصی شما را دعوت کنند و بگویند نگران وسیله ایاب و ذهاب نباشید خودمان شما را با قرب و منزلت و تشریفات خاص به مجلس میهمانی میبریم!
به نظر شما! آدم نزد چنین میزبانی به خود جرات خلاف ادب را میدهد؟ هرگز!
و
اما
دلیل دیگر اینکه، در این ماه شیاطین در غل و زنجیرند و بساط گناه برچیده شده البته برای کسی که همانطور که قبلاً گفتم: شخص با میل و رغبت و با توجه خالصانه وارد این ضیافت الهی شده و خود را میهمان خصوصی حضرت رب العالمین بداند که همه گونه نعمت را برای پذیرایی بنده محبوب و روزهدارش فراهم نموده.
روزه داری که نه تنها از خوردن و آشامیدن بلکه، از تناول هر میوه زقّومی مانند غیبت و افترا و نگاه حرام پرهیز کند و سعی کند تا هر چه بیشتر خود را به لباس تقوی و مغفرت بیاراید و کم کاری های در طول سال را جبران کند.
و اینچنین ضیافتی است که لیلة القدرش اوج عروج قلب و دل بنده به سوی مولا و معبود خویش است.
و به تعبیر امام راحل اگر مردم سرّ لیلة القدر و سرّ نزول ملائکه در شب قدر را بدانند همه مشکلات آسان میشود.
چرا؟
شاید به این دلیل که مردم خود را در محضر مولای خویش میبینند و در شب قدر به این درک و فهم میرسند که دنیایی که صاحب و ناظر ندارد نه جای گناه و نافرمانی است و نه ظالمان، در آن جایگاهی دارند لذا قرآن کریم با قدرت و قوت فرموده:
«وَ نُریدُ أَن نَمنَّ علَی الَّذینَ اسْتُضْعِفوا فیِ الاَرْض وَ نَجْعَلَهُمُ ألأئِمَّة وَ نَجْعلَهُمُ الوارِثیٖن»
فرم در حال بارگذاری ...